Stand-up Skolen

Drømmer du om at blive standupkomiker?
Er du allerede så småt i gang, men har brug for mere sparring og systematisk tilgang til komikken? Eller har du bare lyst til at lære joke- og sceneteknikker til andre formål? Så er Standupskolen på Comedy Zoo måske noget for dig.
Vi starter et nyt hold op 19. februar 2024.

Underviserne er Anders Fjelsted og Torben Sangild, blandt andet kendt som værter på Comedy-kontoret på Radio4. Over 10 undervisningsgange vil de guide kursisterne gennem bait-and-switch-jokes, observationskomik, anekdotefortælling, satire, scene- og mikrofonteknik, levering osv. Ud over systematiske indføringer i de forskellige teknikker og tips til at bruge dem i praksis får alle kursister sparring på deres løbende skitser til jokes og bidder.

Det foregår i selve salen på Comedy Zoo og alle kommer op på scenen hver gang. Stemningen er på én gang ambitiøs og med en god holdånd, hvor vi støtter hinanden i at blive så gode og sjove som muligt. Det hele rundes af med en open mic med publikum.

Da der er en begrænset holdstørrelse på 12 deltagere, skal man skrive en kort ansøgning med en beskrivelse af sig selv, sin tilgang til comedy og hvorfor man ønsker at komme med på holdet.
Send den til standupskole@gmail.com senest 5. februar 2024.

Hvornår: Mandage kl. 16-19

Pris: 7995 kr. 
Med i prisen kommer gratis adgang til shows på Comedy Zoo i undervisningsperioden

Undervisningsdatoer: 19/2, 26/2, 11/3, 18/3, 8/4, 22/4, 29/4, 13/5, 27/5 og afslutning 3/6 om aftenen (med publikum)

Anders Fjelsted er standupkomiker med 25 års erfaring. Han har desuden været medforfatter på flere tv-programmer, bl.a. Tak For I Aften med Mick Øgendahl og Rune Klan, Live Fra Bremen og Det Sene Show med Christian Fuhlendorff. Har også været radiovært på både P3, The Voice og Nova FM. 

Torben Sangild er Zetland-skribent, kunstanmelder, radiovært, freelance-alt-muligt, tidligere kulturforsker og nuværende comedynørd. I forhold til comedy har han lavet podcasten Sangilds Samtaler om Standup og agerer som konsulent/sparringspartner for komikere. Han havde også en lille rolle som sig selv i satireprogrammet Den korte radioavis, hvor han jævnligt skændtes med Kirsten Birgit.

Sammen laver Anders og Torben radioprogrammet Comedy-kontoret på Radio4, hvor de spiller klip fra dansk og udenlandsk komik og taler om både form og indhold med komiker-gæster. De lavede med stor succes Standupskolen i 2019, lige før corona satte en stopper for den slags. Desuden holder de foredrag og workshops om at bruge humor og jokes for virksomheder og foreninger mv.

Tidligere elever udtaler:
“Standupskolen var for mig en afgørende vej ind i miljøet hvor der blev skabt et fællesskab som senere udviklede kollegaskab. Torben og Anders er nørder af den bedste skuffe og entusiastiske undervisere der formidler teorien levende og i øjenhøjde. Kæmpe anbefaling til enhver der arbejder indenfor scenekunst og underholdning.” (Sofie Skriver)

“Anders og Torben er et skønt makkerpar. Man kan mærke deres sammenspil og vilje til at støtte hinanden. De er gode til at fange folks forskellige niveauer og sætter stemningen for et meget åbent og venligtsindet rum, til at turde være ærlig og modig. Det har været et meget lærerigt forløb, og vi anbefaler Standupskolen til alle der gerne vil lære at lave stand-up. Man får virkelig teknikken på plads, og i standup er de tekniske evner vigtigere end de fleste tror.” (Stefan Wibling og Nicklas Vingaard)